Site icon

AT.Wallet az ujjlenyomattal védett tárca

Quoted from: Virtualis.cash
Várható olvasási idő: 4 percA korábban már tesztelt hardveres kriptotárcák között több típussal is találkoztunk, de az Authentrend által nemrég megjelent AT.Wallet újfajta hitelesítéssel rendelkezik egy bankkártya méretében. Mondhatni, hogy a Coolwallet S és a D’Cent tárcáinak a hasznos tulajdonságait ötvözi.

Ujjlenyomattal lehet az AT.Wallet tárcát használatba venni és a mérete akkora, mint egy normál bankkártyának, valamint e-ink kijelzőn keresztül kommunikál. A vastagsága kb. 3 nem dombornyomott kártya vastagságával egyezik meg, de ennyi tudást nehéz volna ennél kisebb eszközbe préselni.

Az AT.Wallet jellemzői

Ahogyan már írtuk, ujjlenyomatolvasóval rendelkezik, vízálló, bluetoothon keresztül kommunikál, és egy dokkolón keresztül lehet USB kábellel tölteni. Önállóan képes megjeleníteni a kijelzőn a rajta tárolt kriptoeszközöket, azok mennyiségét, valamint az egyes tárcákhoz tartozó QR kód is megjelenik a kijelzőn. Olvashatóan és egy másik mobilos programmal leolvashatóan.

Teljesen kompatibilis a BIP32, BIP39 és BIP44 szabványokban megfogalmazottak által, a Mnemonic szavakkal védett magok kezelésére.

Mi van a dobozban?

Írhatnánk azt is, hogy a szokásos, leszámítva azt, hogy maga az eszköz egy merőben új eszköz. A doboz kinyitása után találkozunk az AT.Wallet kártyával, alatta a töltődokkolóval, az alatt 2 Mnemonic jegyzetlappal, amely alatt pedig a micro USB töltőkábel található.

A korábban tesztelt hardveres tárcáknál is hasonló “alkatrészekkel” találkozhattunk, de másra nincs is szükségünk. Talán a marketinghez szükséges matrica az, amit hiányoltunk, de azt is csak a formaiság miatt.

A 2 Mnemonic szólistát jegyzetelő lapot amiatt kapjuk, mert az AT.Wallet képes rejtett tárcát is kezelni. Az ujjlenyomatolvasó segítségével nem kell PIN kódot jegyezni, mert elég az ujjunkat az érzékelőre helyezni a hitelestésért.

Olvass mást is ->  Ismerd meg a Liquid Network-öt!

Authentrend a gyártó

Az Authentrend fő területe a jelszómentesség. Az AT.Wallet előtt is már több eszközt dobott a piacra, amelyek a FIDO2 és a FIDO U2F szabvány használatával jelszómentességet biztosítottak. A FIDO a Fast IDentity Online szavak rövidítése, azaz minél gyorsabb belépés online rendszerekbe jelszó nélkül.

A korábbi termékeik, mint az ATKey.Card, az AT.Key.Pro, az ATKey.Hello és az ATKey.Hello TypeC mind a jeszómentességet biztosítják. Szoros együttműködésben a Microsoft-al alkották meg az ujjlenyomattal hitelesítő termékeket. Ezen eszközök ujjlenyomatolvasói tulajdonságát vitték tovább az AT.Wallet-be, amellyel beléptek a blockchain piacra. Nem is rosszul.

Állítsuk be az AT.Wallet-et

Az eszköz képes bluetooth kapcsolaton keresztül IOS és Mac rendszerekhez csatlakozni. Android és Windows kliensprogram még nem elérhető, de folyamatosan dolgoznak rajtuk. Számítógéphez USB-n keresztül is csatlakoztatható a töltődokkoló által.

A tárca beállítása a következő lépésekben történik:

  1. Bluetooth párosítás – mind IOS, mind macOS esetén amint az eszközt bekapcsoljuk, a kliensprogramban megjelenik az eszköz neve, amely a kártyán is látható.
  2. Ujjlenyomat tanítás és ellenőrzés – más ujjlenyomatolvasó eszközökhöz hasonlóan több alkalommal kell az ujjunkat az érzékelőhöz érinteni a tanításhoz.
  3. Tárca létrehozás, vagy meglévő Mnemonic szavak által korábbi tárca helyreállítás – egy korábban tesztelt tárcát állítottunk vissza, minden gond nélkül sikerült. Új tárca létrehozása is ugyanilyen egyszerű. Ami a korábbi tárcáktól eltér, hogy nem az eszközön kell megadni a szavakat, bár mivel csak egy bekapcsoló gomb van rajta, nem is nagyon lehetne. A CoolWallet S-nél is a mobil programban volt erre lehetőség.
  4. Ha még nincs rajta az a kriptoeszköz, amelyet használni szeretnénk, a Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash és Dogecoin közül tudunnk jelenleg választani. A gyártó előrejelzése szerint későbbi firmware és szoftveres frissítésekkel több kriptot is támogatni fognak.

A beállításokban tudunk további kriptoeszközöket felvenni, létrehozni egy rejtett tárcát, vagy az ujjlenyomatokat kezelni. Több ujjlenyomatot is képes kezelni az eszköz. A rejtett tárca és a normál tárca közötti váltás egyszerűen az ujjlenyomattal oldható meg. A rejtett tárca ugyanazokat a funkciókat tudja, mint a normál tárca.

Olvass mást is ->  Bitcoin vásárlás és befektetés: hol és mikor érdemes kriptopénzbe fektetned?

Ha új tárcát hozunk létre, kiválaszthatjuk, hogy 12, 15, 18, 21 vagy 24 szavas legyen a védelme. Minél több szó van, annál biztonságosabb értelemszerűen. A szavak felírását követően visszaigazolásképpen 3 ellenőrzés van:

  • meg kell adni a megjelenő szó sorszámát
  • meg kell adni a megjelent sorszámú szót
  • 2 megadott szó sorszámának az összegét kell megadni

Ilyen szintű hitelesítéssel korábban még nem találkoztunk. Külön-külön hasonlóval igen, de ezeket ötvözve még nem.

Az IOS program képernyőfotói (Wallet, Bitcoin, Mnemonic ellenőrzés, Settings/1, Settings/2)

Önállóan is működik

Ha kriptoeszközt szeretnénk fogadni, vagy csak ellenőrízni a tárcánk tartalmát, nem kell elővennünk a mobilunkat, ugyanis ezeket a funkciókat az eszköz tudja biztosítani. A kártya egyetlen gombot tartalmaz a hátoldalán, amellyel 3 funkciót lehet elérni:

  • rövid nyomás – bekapcsolás
  • két kattintás – bluetooth párosítás
  • bekapcsolt állapotban megnyomás és ujjlenyomatolvasóra ujj helyezés – önálló működéshez hitelesítés
  • hitelesítés után kattintások – 1 kattintás a kriptoeszköz megtekintése és az összeg, következő a QR kód, következő a következő kriptoeszköz és így tovább
  • 4 másodpercig nyomva tartás – kikapcsolás

Elképzelés egy lehetséges jövőről

Ha egy ilyen eszközzel rendelkezünk és Kínában élünk, már simán tudnánk kezelni az összes pénzügyünket. Tekintettel arra, hogy szinte mindenhol QR kódokon keresztül fizetnek és az eszköz képes megjeleníteni a kripto eszközök QR kódjait, a mobil programon keresztül pedig azokat beolvasni, az oda-vissza értéktovábbítás megoldott lehetne az AT.Wallettel.

A rejtett tárca segítségével pedig akár hívhatnánk a rejtett tárcát banknak, vagy akár széfnek, amely az eszközön azonnal nem látható, de mégis ott van és tudjuk kezelni.

Technikailag szinte már csak az a lépés hiányzik, hogy összekössük a normál pénzügyi működést a kriptoeszközökkel, de szerencsére ezen már dolgoznak többen, több helyen és az ajánlás is már nyílvánosan elérhető.

Vásárlás

Egyelőre még csak Japánban, Koreában és Thaiföldön van helyi disztribóciójuk és viszonteladóik, de az Amazonon az AT.Key Hello megvásárolható. Az AT.Wallet nemzetközi terjesztése februárban indul meg, első körben az Amazonon, de ha szeretnél rendelni, a webshopunkban már megteheted.

Olvass mást is ->  Santa Barbara Blockchain Summit 2019

A gyártóval sikerült olyan megállapodást kötnünk, hogy elsők között nálunk már most megrendelheted az AT.Wallet-et, és pár napon belül FedEx-el küldik a számodra. Az ára szállítással együtt most 42700 Ft.

Várjuk hozzászólásaitokat/véleményeiteket a cikkhez, illetve a közösségi oldalainkon is!

Hogy ne maradj le az új cikkekről, iratkozz fel RSS-re, vagy hírlevelünkre (jobb oldalsáv!)!

Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor az alábbi kripto címeinkre teheted meg.

  • BTC: 16sG5wXbj1m4jHur6nNikdJ9K2Rdu9NR4E
  • ETH: 0x760a3acE5dd130CF89b5df3d08CAF8A43866169E
  • LTC: LLadCFTkomUm5aAW9v2mELW7iQv51DYJBj

Köszönjük!

Szeretnél nyerni egy Trezor One kriptotárcát?

Ha szeretnél nyerni egy Trezor One kriptopénztárcát, iratkozz fel hírlevelünkre (jobb oldalsávban tudod megtenni) és kövesd a Facebook oldalunkatFontos, hogy csak a 2 együtt jogosít fel a sorsolásra! Minden hónap végén elemezzük az adatokat és a következő hónap első hetén sorsolunk, amely eredményét a Facebook oldalunkon publikáljuk! Várunk!

ui: Hogy biztosra menj, küld el a Facebook profilod címét és az email címed a hello@virtualis.cash email címre, hogy be tudjunk azonosítani!